На авторинку України з’явився новий Lexus GX третьої генерації, який нещодавно офіційно презентували в Карпатах. Перші машини вже помічені в Києві біля автосалону марки, фото яких напередодні опублікував Instagram-паблік t.o.p.c.a.r.s_ua, повідомляє mauto.

Новий Lexus GX 550 базується на сучасному рамному шасі GA-F, він став довшим і просторішим, досягнувши довжини 5 метрів. Дизайн позашляховика зазнав значних змін, зокрема виразну широку радіаторну решітку та витягнуту оптику. Усередині автомобіля знаходяться цифрова панель приладів і 14-дюймовий сенсорний екран, а також покращене оздоблення салону.

Попередній двигун V8 звільнив місце для нової твін-турбованої «шістки» об’ємом 3,5 літра з віддачею в 354 кінські сили і 650 Нм крутного моменту, яка працює у зв’язці з 10-діапазонною автоматичною трансмісією. Такий тандем дозволяє Lexus GX розганятися до 100 км/год за 6,5 секунд, а його максимальну швидкість обмежили на рівні 180 км/год. Позашляховик також здатний тягнути причіп вагою до 3,5 тонн. Повний привід зберіг понижувальну передачу для кращої прохідності.

Lexus вже розкрив комплектації моделі для українського ринку. Так, базовий варіант Overtrail коштує від 4 142 469 гривень і пропонує підвищену прохідність, включно з позашляховою гумою, додатковим захистом днища і заднім дифлоком. У комплектацію входять численні опції, такі як клімат- і круїз-контроль з адаптивним режимом, камера кругового огляду, підігрів сидінь і керма, а також сучасні системи безпеки.

Топова комплектація Luxury+, за яку просять від 4 323 309 гривень, додає більше розкоші, включно з люком, оздобленням салону преміальною натуральною шкірою, HUD-дисплеєм, акустичною системою Mark Levinson з 21 динаміком і колісними дисками розмірністю 22 дюйми.