Новий Toyota Land Cruiser Prado J250 отримав значні зміни вперше за 14 років. У порівнянні з оновленнями 2015 та 2019 років, новий Prado відрізняється сучасністю та брутальністю, зберігаючи класичні риси, які зробили його легендою.

Про це повідомило видання «Новини.LIVE» із посиланням на AUTO.RIA.

Характеристики J250

До 1 листопада в українських автосалонах з’являться три комплектації: Elegance, Premium та Prestige. Toyota запропонувала для Prado J250 вінтажні круглі фари замість прямокутних у вітальній серії First Edition. Але усі 50 екземплярів в Україні вже мають власників за попередніми замовленнями.

Окрім удосконаленого 2,8-літрового турбодизеля продуктивністю 204 к.с. з крутним моментом 500 Нм новий Prado отримав новий 4-циліндровий бензиновий турбо, потужність якого складає 282 к.с., а крутний момент сягає 430 Нм

Коробка передач буде однаковою для обох двигунів — це новий 8-ступеневий автомат Direct Shift з покращеним гідротрансформатором та демпфером, краще пристосованим для значних перепадів обертів й роботи на низьких передачах.

Також єдиною буде й система повного приводу з посиленими диференціалами та електромагнітним блокуванням замість гідравлічного.

Стандартна конструкція позашляховика передбачає наявність системи підтримання постійної швидкості під час руху бездоріжжям (Crawl Control), електричний підсилювач керма замість гідромеханічного й механізм відключення стабілізатора поперечної стійкості (SDM), що підвищує прохідність на бездоріжжі та забезпечує комфортніший рух облаштованими дорогами.

Ціни на позашляховик:

  • Toyota Land Cruiser Prado Elegance з турбодизелем — близько 2 398 000 грн.;
  • Toyota Land Toyota Land Cruiser Prado Prestige з бензиновим двигуном — від 2 470 000 грн.;
  • Toyota Land Cruiser Prado Premium з бензиновим двигуном — 2 768 090 грн.;
  • Toyota Land Cruiser Prado Premium з турбодизелем — 2 925 300 грн.