В столичному регіоні найвищий серед регіонів України найбільший відсоток водіїв, які користуються ременями безпеки, – 72,3%.

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» із посиланням на кампанію «За безпечні дороги».

Загалом в Україні вже майже 46% водіїв користуються ременями безпеки. Але більшість, на жаль, продовжує все ще ігнорувати цей простий спосіб зберегти свої здоров’я та життя.

Такими є результати дослідження «Рівень користування ременями безпеки серед водіїв у містах України у 2024 році», яке було презентоване 22 жовтня в «Українському кризовому медіа-центрі». Дослідження традиційно спільно провели громадські організації Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Vision Zero — громадська організація.

Загалом вибірка дослідження охопила 28607 водіїв у 18 містах: у Києві та 17 облцентрах, де дозволяла безпекова ситуація. Дослідження проводилось у серпні 2024 року методом спостереження, без взаємодії з водіями.

Середній показник користування ременями безпеки у досліджених містах становить 45,97%. Порівняно з попереднім роком, коли пристібалися в середньому 40,14% водіїв, кількість водіїв, які користуються ременями безпеки, збільшилася на 5,83%.

Загалом же порівняно з 2017 роком, коли було проведено перше дослідження, кількість водіїв, що пристібаються, збільшилась у понад 3 рази. Це позитивна динаміка, однак більшість водіїв в українських містах досі ігнорують користування ременів безпеки.