Ще вчора про суперкар Химера навіть ніхто не чув, а вже сьогодні він зібрав сотні людей, охочий побачити його наживо, пише autocentre.ua.

Автором проекту зі створення ексклюзивного суперкара є українець – Андрій Джазовська – фанат ексклюзивних авто, який має намір підкорити своїм авто шейхів і олігархів.

Сьогодні «Химера» представлена на New Cars Fest 2017, але незабаром концепт суперкара за 700 тисяч євро відвезуть в Монако. Представлений на фестивалі експонат – повнорозмірний макет Химери. І нехай це не готовий до випуску автомобіль, але саме такий дизайн кузова отримає товарна модель, покликана скласти конкуренцію таким легендам як Бугатті, Феррарі і Пагані.

Тільки протягом двох днів, 17-18 червня, Ви можете особисто подивитися на «Химеру» і сфотографуватися поруч з унікальним суперкаром, тому не пропустіть свій шанс!

Також треба відзначити, що є два ходових прототипи Химери, які нині тестують на закритих треках Іспанії. Українські розробники та інженери тестують і допрацьовують їх разом із зарубіжними фахівцями. Один з них – бензиновий, інший – електричний.

Розробники роблять ставку на електричну силову установку, яка буде складатися з чотирьох моторів сумарною потужністю понад тисячу коней. При цьому завдяки новітнім батареям суперкар зможе долати до п’ятисот кілометрів на одному заряді. Розрахункова максимальна швидкість – триста п’ятдесят кілометрів на годину, а розгін до сотні – менше трьох секунд!

За словами Андрія Джазовського, на Химеру вже є десять попередніх замовлень. І це при тому, що початкова вартість суперкара становить 700 тисяч євро. Підкреслюємо – початкова, тому що все залежить від примх клієнта і обробки салону. До речі, на сьогоднішній день існує декілька варіантів виконання салону Химери. Але в будь-якому випадку стилістика схожа, тому приблизно таким буде інтер’єр товарного варіанту Химери.

Тільки найдорожчі матеріали обробки і мінімум клавіш – замість них електронні прилади і сенсорні екрани, розгорнуті в бік водія, як прийнято в світі спортивних суперкарів. Сидіння – спортивні, але елегантні ковші. Вони розділені вертикальною консоллю, як у суперкарів Bugatti Chiron і Pagani.

Приходьте на New Cars Fest, що проходить в Києві на «ВДНХ», і самі побачите, наскільки фантастичний і вражаючий цей суперкар.