Український автопром розширює модельний ряд.

Оснащені за останнім словом техніки спецмашини, напередодні Дня медичного працівника, було урочисто передано військовим медикам у зоні АТО. Президент України Петро Порошенко вручив сертифікати на 20 нових машин підвищеної прохідності, серед яких – новітні мобільні рентген-кабінет та операційна на базі всюдиходу КрАЗ.

Кабінет рухомий рентгенівський призначений для проведення масової флюорографії грудної клітки. До медичного обладнання серед іншого входить рентгенодіагностичний комплекс, опромінювачі рециркуляторного типу, стіл-каталка, що витримує вагу пацієнта до 200 кг, комп’ютер з принтером для друку зображень з можливістю сухої обробки плівки, повідомляє прес-служба КрАЗу.

Хірургічний рухомий кабінет призначений для проведення нескладних хірургічних втручань та найбільш складних і потребуючих спеціальних умов невідкладних заходів першої лікарської допомоги поза стаціонарних закладів у сільських та інших важкодоступних місцевостях, а також польових умовах: зупинки кровотечі, проведення інфузійної терапії та вливання кровозамінників; усунення асфіксії; боротьби з шоком, відсікання кінцівки, надання пораненим в процесі евакуації медичної допомоги за ІІ рівнем тощо. Серед медичного обладнання, зокрема, операційний та інструментальний столи, апарат штучної вентиляції легень із автономною роботою до 4-х год., електрокардіограф із монітором, дефібріллятор-монітор, коагулятор, портативний апарат УЗД та ін.

Обидві медичні спецмашини базуються на повнопривідному шасі КрАЗ (6х6). Їх повна максимальна маса (повністю заправленого, укомплектованого виробами медичного призначення, вантажем, водієм, двома медпрацівниками ) – 26000 кг, максимальна потужність, що споживається КРР із мережі, – 10 кВт , генератора кабінету – 5,5 та 17 кВт відповідно. Габаритні розміри медичного салону: 6500 мм х 2600 мм х 2200мм.