У столичному сервісному центрі МВС представили нові екзаменаційні питання по знаннях Правил дорожнього руху.

Здавати на права по ним будуть вже з 1 липня 2017 року. Але вже зараз вони відкриті на офіційному сайті ДСЦ МВС. Що ж змінилося?

Як повідомив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, в нових тестах питання актуалізували, виправили їх відповідно до сучасної ситуації на дорогах. Більше уваги приділили практичним навичкам, які знадобляться майбутнім водіям під час керування транспортним засобом.

Крім цього, питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення. Таким чином, водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусом або вантажівкою. Тести орієнтовані на те, щоб людина, вивчила правила дорожнього руху могла без сторонньої допомоги відповісти на них. А до кінця 2017 року заплановано впровадження посиленого контролю над процесом складання іспитів — фото та відео фіксації.

Сам тест триватиме 20 хвилин і складається з 20 питань, які обираються системою рандомно (випадково). Тому завчити екзаменаційний білет тепер не вийде. Тест обов’язково містить питання по 4 тематичними категоріями: 10 питань за правилами дорожнього руху, 4 питання з улаштування та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.