Українському бронеавтомобілю “Барс-8” байдуже, яке дорожнє покриття. Що б це не було – асфальт, поле, дорога через ліс – він усе подолає. Не важливі й погодні умови. “Барс” готовий виконувати поставлені завдання.

Хижі БТР виробила черкаська корпорація “Богдан”. У грудні 2014 року представили модель “Барс-6”, а за деякий час з’явився і його вдосконалений старший брат.

Максимальна швидкість бронеавтомобіля 110 кілометрів на годину, а на одній заправці він подолає 800 кілометрів. Навіть пошкоджені шини не зможуть зупинити “Барса”. Завдяки вставкам RunFlat машина зможе проїхати ще 25 кілометрів, тобто в критичний момент БТР зможе вивести екіпаж з епіцентру бойових дій.

До речі, щодо екіпажу. Керувати “Барсом” може двоє людей – водій та стрілець. У кабіні є місце для шести бійців у повному обмундируванні. Якщо ж скласти крісла, то отримаєте відділення для вантажу вагою 2 тонни.

Корпус бронемашини виготовлений зі сталевих броньових листів, розташованих під кутом. Він забезпечує захист від куль калібру 7 і 62 міліметрів. А от днище та сидіння обладнані протимінним захистом, що витримає вибух потужністю 6 кілограмів тротилу.

“Барс-8” може похвалитися і своєю спритністю. Йому не страшні підйоми у 60 градусів, круті спуски і навіть півметрова водойма. Конструктори не планують відпочивати на лаврах і далі працюють над удосконаленням свого дітища.

http://patrioty.org.ua/