На авіасалоні МАКС-2017 представлений бронеавтомобіль Buran, який розробники вважають конкурентом «Тигра»

Щоб презентувати новинку безпосередньо на автосалоні, її розробники, «Нижегородське авіаційне суспільство», створили перший зразок за рекордні чотири місяці. Як зазначає портал «Спецтехніка і комерційний транспорт», Buran є бронемашиною того ж класу, що газовский «Тигр».

Моделі схожі за габаритами – довжина досягає шести метрів, при цьому броньовики оснащуються однаковими моторами – це 4-циліндрові турбодизелі ЯМЗ-534. Правда, на «Бурані» двигун видає 135 к.с., а на «Тигрі» – 215 к.с .: по всій видимості, більше не здатна «переварити» трансмісія від вантажівок ГАЗ.

Через те, що творці «Бурана» використовували газовске шасі, дорожній просвіт складає 340 мм проти тигровских 400, а мости підвішені на ресорах, тоді як «Тигр» має повністю незалежну підвіску спереду і ззаду, чому славиться дуже м’яким ходом на будь-яких типах покриття.

Цікаво, що «Буран» має по окремі (!) двері для кожного з чотирьох (не рахуючи водія і командира) бійців, які сидять парами спиною один до одного. Крім того, ще чотирьох осіб машина може прийняти, якщо замість бортової платформи встановити пасажирський модуль.

Що стосується захисту екіпажу, то новинка має клас захисту 6А (від патронів гвинтівки СВД), тому маса становить 8,8 тонни, – «Тигр» важить на тонну менше, проте захищає пасажирів до п’ятого класу. Втім, у газовскої машини є коробка-автомат, яку творцям «Бурана» тільки належить приладнати.

джерело