На автодорозі міжнародного значення М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі на замовлення Служби автомобільних доріг у Чернігівській області підрядне підприємство ДП «Чернігівський Облавтодор» 7 грудня розпочало аварійний ямковий ремонт холодними асфальтобетонними сумішами.

Про це повідомляє прес-служба Служби автомобільних доріг в області.

Узимку дорожнє покриття найбільше страждає від впливу погоди. Через добові перепади температур та домінування опадів у вигляді мокрого снігу або дощу зі снігом на автодорогах руйнується дорожнє покриття.

В умовах зими аварійний ямковий ремонт холодними асфальтобетонними сумішами виконується за технологією, яка дозволяє проводити ремонт навіть при зниженні температури повітря до від’ємних відміток, і проводиться для захисту дорожнього покриття від подальшого руйнування.

Холодний асфальт являє собою суміш, яку виготовляють за спеціальною технологією з додаванням бітуму. Для глибокого проникнення та обволікання, в асфальтову суміш додають спеціальні добавки і певні види бітуму, які мають дуже високу текучість та і еластичність.

 

Така технологія дозволяє ліквідовувати ямковість на автошляхах у холодну пору року.

У разі сприятливих погодних умов, аварійний ремонт холодним асфальтобетоном здійснюватиметься, в першу чергу, на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

SVOBODA.FM