Більшість водіїв автомобілів на так званих європейських номерах часто не розуміють, що не є реальними власниками транспортних засобів.

«Проблема ще полягає в тому, що вони не власники автомобіля. Їх з цими автомобілем не об’єднує ні один документ. Це створює ризики і для тих, хто потрапляє в ДТП з такими авто, але є ризики і для власників авто на єврономерах. Якщо машину викрадуть, він не зможе відстоювати права на цей автомобіль», — зазначила вона.

 За словами Даниленко, іноді мотивація власників авто на єврономерах носить не тільки фінансовий характер.

«Мені людина, яка займалась продажем таких авто, розповідав: «Ви можете запаркуватися в неправильному місці, проїхати по подвійній суцільній смузі на дорозі, щоб швидше доїхати додому.Що тут поганого?». Мотивація — хитро перебудувати систему, щоб вигідно це зробити. Але як то кажуть, скупий платить двічі», — додала Даниленко.

Юрист Микита Підгайний при цьому зазначив, що головна небезпека полягає в тому, що таких водіїв дуже важко притягнути до відповідальності в разі аварії.

«Я на власні очі бачив два ДТП, де дві машин зіткнулися, і власники машин втекли. Ми розуміємо, що поліції або потерпілий повинні розшукувати цю людину, але як її шукати?» — констатував він.

Джерело: Obozrevatel.com