Рішення скасувати ПДВ при імпорті електромобілів в Україні до 2019 року демонструє економічний рівень знань тих йолопів, які сидять в ВР. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

Коментуючи рішення українських депутатів скасувати ПДВ і акцизний податок при імпорті електромобілів в Україні до 2019 року, наш співрозмовник зазначає наступне: «Чому електромобілі, я ще можу зрозуміти — тому що це більш сучасно, ніж автомобілі з двигуном внутрішнього згорання, тому що нам в цьому випадку не потрібно використовувати нафтопродукти, це екологічно чисто. Інша справа, що я був вкрай розлючений з цього приводу, тому що на податку на додану вартість базується вся система економіки будь-якої країни, де використовується ПДВ, це половина податкових надходжень. Якщо ухвалюється рішення, що ПДВ не сплачується, це означає, що придбань немає, більш того, це означає, що і других придбань не буде, тобто по іншим податкам не будуть отримані кошти».

Але, крім того, додає економіст, це означає, що ніхто, в принципі, не може займатися виробництвом цієї продукції в Україні.

«Умовно кажучи, коли ти при імпорті не сплачуєш ПДВ, я не кажу навіть про мито, мито не є основним фактором, фактором є саме сплата ПДВ, і якщо ті ПДВ не сплачуєш, то значить ніхто в Україні займатися виробництвом цього не буде. Навіщо, якщо ти можеш взагалі без сплати цих податків завезти і продати? Це означає, що фактично наші депутати свідомо виключають навіть можливість, що це виробництво будуть намагатися зробити в Україні. Цього просто немає сенсу робити. Це демонструє лише економічний рівень знань тих йолопів, які сидять в ВР. Маємо те, що маємо», — резюмував Борис Кушнірук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Верховна Рада зробила подарунок автомобілістам і проголосувала за скасування ПДВ і акцизного податку при імпорті електромобілів в Україні до 2019 року.