Tata Motors почала випуск першої партії електромобілів, які будуть обслуговувати індійських чиновників.

Як відомо, індійський уряд заявило про те, що з 2030 року Індії будуть випускатися тільки «чисті» транспортні засоби. Передбачається, що це не тільки поліпшить екологічну обстановку в країні, але і знизить залежність Індії від закупівель вуглеводнів. Крім того, місцевих чиновників зобов’язали особистим прикладом підтримати урядову ініціативу, для чого в минулому році був проведений тендер на закупівлю 10 000 електромобілів.

У конкурсі взяли участь дві індійські компанії – Mahindra & Mahindra і Tata Motors, які запропонували приблизно однакові за характеристиками електромобілі, але Tata виграла тендер за рахунок більш низької ціни. Таким чином, першим «номенклатурним» індійським електромобілем стане компактний седан Tata Tigor EV. Машина є електрифікованою версією седана Tata Tigor, випуск якого в Індії почався в минулому році.

Втім, вся електрифікація полягає лише в тому, що 1,2-літровий бензиновий 85-сильний турбомотор поступився місцем 40-сильному електромотору, бензобак прибрали, а його місце і частина багажника зайняли акумулятори. При повній зарядці Tata Tigor EV може проїхати сто кілометрів. Зовні електромобіль і його бензиновий брат відрізняються лише шильдиками, а в салоні з’явилася змінена приладова панель і органи управління.

Цей єлектроседан став продуктом кооперації Tata Motors і компанії Electra EV, створеною спеціально для розробки вузлів і агрегатів для перспективних електромобілів. Первісна партія буде складатися з 250 машин, а до кінця року планується випустити ще сотню.

Судячи з усього, процес пересадки індійських чиновників на електромобілі займе досить багато часу, так як індійський автопарк «персоналок» в даний час перевищує півмільйона автомобілів. Втім, до 2030 року часу ще достатньо.

avtoblog.ua