Народні депутати мають намір відродити фотофіксацію порушень правил дорожнього руху. Почати вони хочуть з парковок. Відповідний законопроект незабаром буде розглянутий Верховною Радою, передає Autonews.ua.

Автор проекту – нардеп Антон Геращенко. Він упевнений, що якщо автомобіль припаркований неправильно, то представник закону відразу виписує штраф на ім’я власника даного транспортного засобу.

Проект закону містить таке формулювання «Адміністративну відповідальність за правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та паркування транспортних засобів, зафіксованих в автоматичному режимі і / або режимі фотозйомки / відеозапису (за допомогою технічних засобів, які дозволяють здійснювати фотозйомку або відеозапис і працюють відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах), несуть юридичні та фізичні особи, на яких зареєстровано транспортний засіб (власники транспортних засобів)».

Обов’язок доводити, що порушення скоїв не власник, а, наприклад, найнятий водій або інша особа, яка тимчасово керувала в той час автомобілем, лягає на плечі власника машини.