Те, що зараз відбувається на трасах – це зламані нерви та зламані долі. Це ганьба, адже багато людей вже загинуло.

Про це в ефірі програми Vox populi заявив колишній міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко.

Телеглядач Віктор із Луцька зазначив, що кожного року взимку Україна стикається із «транспортним колапсом». Відтак, телеглядач запитав у екс-міністра, чому на його думку влада не може вирішити цієї проблеми.

«Коли, не дивлячись на такі бадьорі звіти, то те, що відбувається – велика ганьба. Тим більше, що влада, в тому числі і київська каже, що паливно-мастильних матеріалів, піску, солі та інших достатньо. Але розумієте, є дві речі: коли у тебе в голові є головна мета та попутні. Та ні для кого не є таємницею, що в Україні багато хто йде до влади для особистого збагачення», – зазначив Євген Червоненко.

Що стосується «транспортного колапсу» на дорогах України взимку, то, екс-міністр транспорту та зв’язку України розповів, що про погіршення погодних умов відповідні служби попереджаються заздалегідь.

«Так і зараз, усі метеорологи попереджали. І попри те, що наша країна не страждає від таких повеней, засох та пожеж, як у США та інших країнах, я дякую за це Богові, але надзвичайні сили повинні бути готові завжди до будь-якого надзвичайного лиха, до будь-чого. Але те, що зараз відбувається на трасах – це зламані нерви та зламані долі. Це ганьба, адже багато людей вже загинуло»,– акцентував Євген Червоненко.

Екс-міністр вважає, що влада та її менеджери на початку цієї зими спрацювали на 3 з мінусом.

«Це такий у нас національний вид спорту. І як казав Кравчук, готуємось, готуємось, але вийшло як завжди»,– додав Червоненко.

zik.ua