Автовиробник Zotye Auto в наступному році поставить на конвеєр флагманський кросовер Zotye T800

По суті, автомобіль є неліцензійною копією Range Rover Sport, але це стосується лише дизайну машини. Салон і технічна начинка у майбутнього кросовера Zotye T800 кардинально відрізняються від оригіналу. А ось екстер’єр китайці змалювали досить ретельно, правда, трохи змінивши передні і задні фари і радіаторну решітку, що, мабуть, дасть їм право заперечувати всі звинувачення в плагіаті. Хоча з першого погляду будь-хто зрозуміє, який саме автомобіль був узятий за основу, при розробці дизайну T800.

На відміну від британського позашляховика, його китайська копія оснащується дволітровим бензиновим турбомотором потужністю 220 к.с. (350 Н ∙ м), з яким на пару буде працювати восьмиступінчаста автоматична КПП. Цим же мотором і КПП оснащується вставший на конвеєр в цьому році кросовер Zotye T700, який тепер отримає звання флагмана Zotye T800. Судячи з усього, новий флагман отримає систему повного приводу, в той час як «молодший» Zotye T700 випускається тільки в передньопривідному виконанні.

Зрозуміло, найголовнішим козирем Zotye T800 стане його ціна. У Китаї машина буде коштувати 180 000 юанів або 640 тис грн. Цінник за китайськими мірками не сильно привабливий, але не варто забувати, що мова йде про преміальний автомобіль. У всякому разі, саме так його позиціонують китайці. Але найголовніше, Zotye T800 буде більш ніж в чотири рази дешевше Range Rover Sport, базова модифікація якого в Піднебесній коштує 751 000 юанів або 2,68 млн ​​грн.

Саме завдяки китайським драконівським митам на іномарки, що ввозяться, фірма Zotye розраховує на непоганий збут свого флагманського кросовера. Варто відзначити, що це далеко не перша піратська копія китайської компанії. У 2016 році скандал вибухнув в зв’язку з появою у продажу кросовера Zotye SR9, який був скопійований з Porsche Macan.

Не пощастило свого часу і Land Rover. У 2014 році китайська марка Landwind представила кросовер Х7, який виявився буквально калькою Range Rover Evoque. Ситуація ускладнювалася тим, що більшість покупців встановлювали на свої Х7 решітки радіатора «під Range Rover» і клеїли відповідні шильдики. Самі китайці, зрозуміло, факт крадіжки заперечували і спочатку навіть зуміли залагодити конфлікт полюбовно, пообіцявши не продавати Х7 на деяких ринках, зокрема, на бразильському.