В Україні масово крадуть автівки. Злочинці тисячами відбирають їх у власників: на крадіжку вони витрачають лише кілька секунд і не рятує навіть сигналізація.

Як правило, зловмисники працюють парами: один слідкує за власником машини, інший перехоплює сигнал авто за допомогою граббера (термін, який означає спеціальну програму, що використовується для збору відомостей від сторонніх сайтів. Суть функціонування подібних програм полягає в тому, що при роботі вони створюють копію коду, а потім переносять його на зазначений ресурс), який можна придбати у інтернеті.

Колишній автокрадій розповів, що будь-яку машину можна відчинити за декілька хвилин. Адже ні сигналізація, ні механічні протиугонні засоби не допомагають.

Проте існує спосіб, який допомагає відслідкувати машину одразу після угону. Так, за словами колишнього автокрадія, найкраще в салоні автівки заховати маленький телефон з потужною батареєю, аби у випадку крадіжки мати змогу її відслідкувати.

Також, аби повністю убезпечити себе від автокраджіки, варто застрахуватися від угону. А при підписанні договору необхідно звертати особливу увагу, коли саме і за яких умов страхова компанія компенсовує вартість авто. Адже гроші ви можете сплачувати регулярно, проте, якщо вашу автівку вкрали біля будинку, а не зі стоянки, яка знаходиться під охороною, у виплаті можуть відмовити.

Факти ICTV