Посилені норми відповідальності за паркування, буде запущена автофіксація порушень та «листи щастя» – це все чекає українських водіїв. Втім, це ще «дитячі розваги» на тлі нової законодавчої ініціативи з номером 7432, яка нещодавно зареєстрована у Верховній Раді, передає AUTO.RIA.com.

Документ містить наступні пропозиції, що стосуються водіїв:

– за проїзд на заборонний сигнал світлофора штрафувати на 850 грн і позбавляти прав на 10 років;

– за третє зафіксоване порушення (проїзд на заборонний сигнал світлофора), не за певний період, а взагалі, за всю водійську кар’єру – штраф 1700 грн і позбавлення водійських прав довічно;

– за водіння транспортного засобу в стані алкогольного або подібного сп’яніння – штраф 10 200 грн і позбавлення прав довічно;

– за водіння ТЗ під дією алкоголю або подібних речовин, особою, яка не має водійських прав – штраф 40 800 грн або адмінарешт на 15 діб.

Описаний документ зараз очікує розгляду у профільних комітетах, а після отримання висновків від них може бути винесений на голосування. Звісно ж, свої думки про те, наскільки справедливі запропоновані норми відповідальності і чи допоможуть вони підвищити дорожню безпеку, ви можете залишати в коментарях.