Радник глави “Укравтодору” Олександр Кава розповів про дороги державного значення, які побудують в 2018-2022 роках Про це повідомляє “Голос столиці”.

“За цей час повинна бути побудована повністю дорога М31 Решетилівка – Кобеляки – Дніпро. Планується реконструкція дороги М03 Київ – Полтава – Харків, яка матиме чотири смуги руху на всій протяжності. Також буде побудований в рамках цієї концепції північний об’їзд міста Львова, східний об’їзд міста Тернопіль, завершено будівництво об’їзної дороги навколо Знам’янки та навколо Лубен”, – наголосив він.

Кава також додав, що концепція передбачає будівництво нових доріг на умовах концесії.

“Це дорога від Києва до Білої Церкви по новій трасі при тому, що стара дорога буде виконувати роль безкоштовної альтернативи. Крім того, планується будівництво дороги від Львова до кордону з Польщею, яка буде з’єднана з польським автобаном А4, який йде уздовж всієї південної Польщі, а також будівництво нової дороги першої категорії від Львова через Стрий до Мукачево”, – сказав він.

За його словами, це будуть дороги з 4-6 смугами руху з максимально можливим швидкісним режимом.

На українські дороги у 2018 році виділять близько 47 млрд грн. У цьому році Міністерство інфраструктури планує детальніше зайнятися проектом, що з’єднає Чорне море з ЄС.