Арештовані та конфісковані авто. Яка подальша доля машин, які забирають у їхніх власників?

Перевезення заборонених речовин, не розмитнення вантажів, контрабанда, заниження вартості автомобіля при розмитненні – це неповний перелік порушень, за які держава може забрати авто. Арештувати чи навіть конфіскувати можуть машини на будь-яких номерах. Але особливо багато так званих «євроблях». Найбільше скупчення їх у прикордонних зонах.

Після конфіскації машини виставляють на аукціон. Він відбувається тричі, зі зниженням ціни до 50%. Утім, найчастіше навіть це не допомагає нерозмитненим авто знайти нового власника. Тоді ці авто просто роздаровують.

Авто у подарунок може отримати не кожен. Головні претенденти – це державні органи, установи охорони здоров’я, освіти, соціального забезпечення, установи виконання покарань, слідчі ізолятори та військові формування. Одначе, якщо щасливий власник дармового авто захоче його продати, то має заплатити повну вартість розмитнення.

На аукціоні кожен може купити будь-яке конфісковане авто. Проте, є маленький нюанс, зареєструвати машину, якщо вона нижче екологічного стандарту Євро5, не вийде. Можливо, саме через це тисячі авто просто гниють на стоянках.

Джерело: 2plus2.ua