Асакінський автомобільний завод GM Uzbekistan отримав третій ступінь інтеграції якості в виробничі процеси – сертифікат BIQ III (Built-In Quality).

Володіння BIQ III дозволить автозаводу освоювати практично всю лінійку автомобілів на глобальних платформах GM. Сьогодні завод випускає автомобілі під брендами Chevrolet і Ravon, серед яких Matiz, Spark (R2), Nexia (R3), Cobalt (R4), Lacetti (Gentra).

Перевірка підприємства на відповідність стандартам GM проводилася фахівцями корпорації General Motors з Південної Кореї, КНР, США та Індії.

Сертифікат узбецькій стороні був вручений віце-президентом GM International Філом Кінлі.

Зараз на автозаводі в Асаці працює понад вісім тисяч співробітників. Виробнича потужність підприємства – близько 250 тисяч авто на рік. У найближчі роки GM Uzbekistan планує запустити серійне виробництво двох нових моделей – позашляховика Tracker і модернізованої моделі Cobalt.

В цілому виробництво легкових автомобілів в Узбекистані в січні-квітні цього року збільшилося на 26,4%, перевищивши позначку в 51 тисячу, а автомобільних двигунів – на 37,9%, до 40 780 одиниць.

Нагадаємо, узбецький Ravon R4 визнали кращим авто року в Україні.

Джерело: mmr.net.ua