Компанія Audi вивела на фінальні тести свій перший кросовер на електротязі, що отримав назву E-Tron. Шпигунські знімки новинки, презентацію якої заплановано на 30 серпня, з’явилися у Мережі.

Зовнішній вигляд автомобіля скопійований з прототипу e-tron quattro, який дебютував у Франкфурті ще у вересні 2015 року. Завдовжки новий Audi E-Tron сягає 4 880 мм, ширина дорівнює 1 930 мм, а багажний відсік моделі вміщує до 615 літрів вантажу.

У модельному ряді німецької марки кросовер розташується між Q5 і Q7. Електрокар, ціна якого становитиме близько 66 тисяч євро, має стати конкурентом для Jaguar I-Pace і Tesla Model X.

Зазначається, що Audi E-Tron зможе проїжджати до 500 км на одному заряді. Технічне оснащення моделі поки що залишається таємницею. Концепт оснастили двома електродвигунами на задній осі і ще одним агрегатом на передній осі. Сумарна віддача повністю електричної установки становила 435 к. с., проте її може бути збільшено до 503 «коней».

Кросовер здатний прискорюватися до 100 км/год з місця за 4,6 секунди, а його максимальна швидкість дорівнює 210 км/год.

Випуск нового Audi E-Tron планують організувати в Брюсселі. Там же будуть виготовляти всі електричні компоненти для цієї моделі.