6 червня, в Києві стартувала Міжнародна агропромислова виставка АГРО-2018, де група компаній “АІС” презентувала новинку російського автопрому “УАЗ Профі”, передає УНН з посиланням на сайт “АІС”.

“УАЗ Профі” – новий комерційний автомобіль, вперше буде презентовано в Україні. Автомобіль адаптований під вантажні перевезення на дорогах всіх типів покриттів. Його прохідність набагато вище аналогів навіть в базовій версії із заднім приводом. Також УАЗ Профі оснащений новим двигуном ZMZ PRO з підвищеною потужністю і паливною ефективністю, який вигідно відрізняється невибагливістю до палива”, – відзначили в “АІС”, додавши, що виставка триватиме до 9 червня.

Цей же “УАЗ Профі”, але в минулому році з “піснями і танцями” презентували в Москві.

“Нову” півторатонку “УАЗ ПРОФІ” (саме так зараз пишуть назви своїх моделей уазівці – по-російськи і великими літерами) офіційно представили в Москві на міжнародній виставці комерційного транспорту Comtrans-2017. З музикою, танцями і навіть репом: “Походу, ти не патріот, а урод, якщо УАЗ ПРОФІ тебе не пре”. Реп – це тепер гостромодний жанр, подивимося, від чого має “перти” покупця цієї машини”, – прокоментував подію редактор розділу Авто “КП” Андрій Гречанник.

УАЗ Профі – це російський малотонажний вантажний автомобіль підвищеної прохідності, вироблений на Ульяновському автомобільному заводі, який в свою чергу належить компанії Sollers. Традиційно авто “УАЗ” тестує особисто президент РФ Володимир Путін.

В Україні продажем цих російських авто займається компанія “АІС”, пов’язана з народним депутатом від групи “Відродження” Дмитром Святашем і екс-регіоналом Василем Поляковим.

Ця ж компанія на майданчиках Prozorro продає комунальним підприємства російські автобуси “ПАЗ”, незважаючи на пряму заборону їх реалізації в країні з боку Ради небезпечно України. Поки в РНБО розбираються, як заборонені автобуси потрапили в Україну, в комунальних підприємствах пояснюють закупівлі “лазівками” в законах.