Хвиля обурення була викликана ухваленням постанови, згідно з якою Кабінет міністрів надав дозвіл поліції перевіряти автомобілі на іноземній реєстрації та застосовувати до них штрафні санкції відповідно до митного закону. Група власників нерозмитнених автомобілів планує у середу, 11 липня влаштувати страйк під будівлею парламенту.

Про це повідомляють активісти на своїй сторінці у Facebook. Вони перераховують кілька вимог, які планують висунути депутатам.

https://www.facebook.com/194915857595479/videos/516210618799333/

Насамперед, вони хочуть покарати тих, хто ініціював постанову №479 і усунути чиновників від їхніх посадових обов’язків. На думку активістів, це глава ГФС Мирослав Продан, міністр МВС Арсен Аваков і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Представники «Авто Євро Сили» також будуть вимагати від депутатів схвалення до кінця цієї сесії закону про доступне розмитнення та пільги для ветеранів АТО.

У планах активістів досить масштабна акція протесту. У перспективі вони можуть заблокувати дороги до аеропортів у Борисполі та Жулянах, а також блокувати всі основні траси по всій території України. Але початок буде покладено в Києві на Печерську. А там вже буде видно, чи варто починати більш глобальні дії.

Як ми відзначали, поки у Верховній Раді не було винесено на обговорення жодного із зареєстрованих законопроектів з легалізації автомобілів на єврономерах.

Джерело: tsn.ua