«Чорне золото» дорожчає. Нафта марки Brent зросла в ціні ще на 0,93% ($78,9 за барель), марки WTI — на 0,22% ($74,16). Високі ціни на нафту негативно впливають на вартість бензину, зокрема у США.

«Президент Трамп незадоволений ціною на бензин на американських заправках: у перерахунку на гривню — це 18 гривень за літр, — написав на своїй сторінці у соціальній мережі директор Фонду Блейзера Олег Устенко. — Щоб сказали американці, якби цінник на їхніх АСЗ збільшився до українського мінімуму в 30 гривень за літр?!»

Нагадаємо, днями президент США написав гнівний пост у Twitter, де закликав країни ОПЕК негайно зробити все, щоб знизити ціни на бензин.

Є прогнози, що нафта у найближчий місяць-два подешевшає на $5 за барель, оскільки постачання з Росії і Саудівської Аравії компенсують зниження видобутку в Лівії і Венесуелі. Але чи знизяться ціни на наших АЗС — невідомо.

Вчора цифрові гроші показували ріст, сьогодні тренд змінився. П»ять із п»яти основних криптовалют за обсягом капіталізації знову падають. За останню добу Bitcoin втратив відразу 5,04% ($6 362), Ethereum — 8,40% ($436), Ripple — 5,80% ($0,447), Bitcoin Cash — 6,36% ($694), EOS — 12,6% ($7,5). Вчора хакери зламали децентралізовану платформу Bancor, викравши 13,5 мільйона доларів у криптовалюті.

Це не перший подібний випадок. За даними компанії Carbon Black, яка спеціалізується на кібербезпеці, з початку року зловмисники поповнили свої «гаманці» щонайменше на 1,1 млрд доларів. Найчастіше хакери атакують криптобіржі, часто вони також ламають внутрішні системи компаній, вимагаючи криптовалюту в якості викупу.

Джерело: expres.ua