Сьогодні, 11 липня, урядовий квартал заполонили власники автомобілів із європейською реєстрацією

Про таке заявив в ефірі “5 каналу” радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

“Цю ситуацію потрібно врегульовувати… Я не кажу про всіх, але такий механізм використовується в тому числі і для здійснення злочинів, починаючи від пограбувань і вбивств. Оскільки Нацполіція на привеликий жаль, не має доступу до бази ДФС, бо якщо ми зупиняємо правопорушника на «євроблясі» за порушення правил дорожнього руху, ми можемо притягнути його до відповідальності, але ми не можемо зафіксувати історію автомобіля. Ось в чому питання. Коли ми говоримо про цю постанову, то ми говоримо про необхідні заходи в рамках боротьби з контрабандою, тому що все це насправді одна велика контрабандна схема. І тут не потрібно людей звинувачувати, люди стали заручниками ситуації. І мова йде про заходи, які спрямовані на боротьбу з контрабандою, що відбувається вже кілька тижнів… Доступ до цієї інформації нам надає виключно ДФС, тому ці питання до них”, – розповів Шкіряк.

Він також підкреслив: “Ці автомобілі – за межами правового поля, тому ситуацію потрібно врегулювати. Є там законопроект Южаніної – потрібно його вносити обговорювати і зрештою прийняти якесь рішення. І це була б страховка і самим “євробляхерам”.

Нагадаємо, власники “євроблях” вимагають від уряду скасувати постанову Кабміну, згідно з якою українські поліцейські отримали доступ до митної бази “Інспектор-2006”, і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин.