Після страшної ДТП на Житомирщині,  в якій загинуло десять людей, поліція всерйоз взялась за перевірки транспортних засобів. Крім того, планують посилити штрафні санкції для водіїв і за неправильне паркування та стоянку.

Про це повідомляє спільнота «Безпечні дороги України» в Facebook.

Якщо порушення виявить патрільний, водієві залишать повідомлення на лобовому склі.

Також водієві прийде відповідне повідомлення на телефон. Також поліцейські матимуть право евакуювати автівку на спеціальний майданчик, якщо вона заважатиме руху. Такі зміни передбачає прийнятий Верховною Радою закон про паркування. Він набуває чинності з вересня.

«У нас завжди була проблема зі штрафуванням порушників. Адже працівник поліції не мав права виписувати штраф за відсутності водія. Автомобілісти, коли бачили поліцейського біля своєї машини, просто чекали, поки той поїде на наступний виклик», — каже автоюрист 58-річний Володимир Караваєв.

«Завдяки змінам буде небагато приводів для корупції. Адже немає прямого контакту водія з інспектором, який виписує штраф», — додав він.

Якщо водій оплатить штраф у 10-денний термін, то сума штрафу автоматично знизить на 50%, якщо термін перевищить 30 днів – то доведеться заплатити подвійну суму.

Нагадаємо, перекошені Богдани, відпало колесо на ходу, пожежа в тролейбусі – усе це громадяни спостерігали протягом одного дня. У Києві маршрутка мало не стала могилою для десятків пасажирів.

«Київ, Наддніпрянське шосе, годину пік. Увага учасників дорожнього руху привернула маршрутка №193 (держномер АА 2344 АА), яка рухалася з сильним креном, ледь не торкаючись асфальту. У цей час салон автобуса був битком набитий пасажирами», — пише джерело.

https://www.facebook.com/dtp.kiev.ua/videos/1096854853813740/

Джерело: znaj.ua