У Закарпатській області депутати знайшли вирішення однієї з найбільш глобальних проблем, яка турбує Україну останні кілька місяців – розмитнення автомобілів з єврономерами. Представники обласної ради направили президенту звернення.

Зокрема, депутатів турбує ухвалення ВР у першому читанні законопроектів, які задекларували зниження акцизу при розмитненні автомобілів, та одночасне посилення відповідальності за використання нерозмитнених авто.

У зверненні президента говориться,  якщо законопроект приймуть, українці-водії “євроблях” будуть мати 180 днів з дати впровадження нововведень для реєстрації транспортного засобу згідно з українським законодавством. Хто не встигне, буде оштрафований. При цьому згідно з інформацією української митниці, в Україні вже понад 351 тисячі “евроблях”, з них більше 124 тисяч порушують термін перебування.

Закарпатська облрада зі свого боку запропонувала вирішити проблему наступним чином: встановити, що розмір платежів при розмитненні вживаного автомобіля з іноземною реєстрацією не перевищуватиме 10% від його вартості із запровадженням обов’язкового технічного огляду такого авто.

Джерело: narodna-pravda.ua