Громадська організація “АвтоЄвроСила” має намір влаштувати акцію перед Кабміном з вимогою ремонту аварійних мостів. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив голова громадської організації Олег Ярошевич.

“Я думаю, що ми зробимо велику акцію під Кабміном, тому що це орган, який відповідає саме за роботу і контроль. Відповідальність саме на чиновниках, я думаю, їм буде соромно бачити ці фотографії та розповідати про якісь результати їхньої роботи. Ми намалюємо плакати і прийдемо під стіни Кабміну, щоб змусити чиновників працювати, а не відпочивати”, – сказав він.

Також Ярошевич зазначив, що в Україні наразі ремонтують лише центральні дороги та дороги міжнародного значення, тоді як у районних центрах ситуація гірша.

“Давайте візьмемо за приклад європейські міста. Вони не зробили це за один рік. Дороги наразі в нас ремонтують у вигляді того, що вони виконують якісь роботи, якщо ми говоримо про центральні дороги. А якщо ми заїдемо до будь-якого районного центру? Якщо ми зайдемо до керівника дорожньої служби, він говорить, що в нього тільки заборгованість за зарплатою один рік. І коли він каже, що в нього немає надходжень, отже, це недолуга робота губернатора, керівника району, самого керівника підприємства, в першу чергу – прем’єр-міністра і міністра інфраструктури. Це ланцюжок, який має бути зв’язаний. Говорити, що ми виділимо, і виділити – це різні речі”, – сказав він.

Ярошевич також додав, що реформа децентралізації у країні працює лише на словах.

“Не виконують цього. Кошти надійшли. Процесу фінансового повернення просто немає. Їх просто дурять на місцях, що завтра-післязавтра це буде, але, коли це буде, ніхто не говорить. І знову гроші з бюджету зникають, тому дірки в процесі занадто великі, їх закривають тими процесами, які на сьогодні вже налагоджено”, – додав він.

Він зазначив, що Київ має можливість стати першим українським містом, в якому відремонтують всі мости і дороги.

“Я щодня їжджу Шулявським мостом і розумію, що його треба або знести, або робити щось категоричне. Я впевнений, що Київ – столиця, де накопичення коштів у місцевому бюджеті доволі значне, ми можемо говорити про Київ як про ідеальну картинку втілення децентралізації. Київ може вирішити цю ганебну ситуацію з дорогами”, – сказав він.

Джерело: mmr.net.ua