В українських бронеавтомобілі “Козак”, протитанкові ракетні комплекси американського виробництва почали замінювати на ракети “Стугна-П” виробництва КБ “Луч”.

Завдяки такому рішенню бронетранспортер «Козак 2-М», крім ведення патрулювання, тепер, в разі несподіваної небезпеки, отримує можливість проводити бої з броньованими одиницями супротивника на дистанції до 5 км. До того ж, у транспортного засобу з’явилися нові додаткові можливості.

Наприклад, крім бронетехніки, «Козак» зможе бомбити укриття, ДОТи і позиції противника. В українського комплексу «Стугна-П» дальність в два рази більше, ніж в американській «Javelin».

Так само, вона має зовсім інший спосіб наведення. Так, протитанкова ракета виробництва США бере в атаку найбільш тепле місце, а мета захоплюється головкою самонаведення. Українська ж ракета «Стугна» атакує саму мету противника.

При динамічної захисту бронепробиваемость комплексу «Стугна-П» становить 800 мм. Протитанковий ракетний комплекс «Стугна» наводиться по лазерному променю, його застосовують на далекі відстані і зазвичай б’ють по холодним танкам або зміцненням противника.

До всіх переваг можна також додати, що «Стугна» набагато дешевше американської і проводитися в Україні. Побачити ББМ «Козак» з комплексами «Стугна-П» можна буде під час параду в Києві на День Незалежності.

Джерело: enovosty.com