З першого вересня автовиробники почнуть платити штрафи, якщо який-небудь новий автомобіль буде мати показники шкідливих викидів вище норми, встановленої Всесвітньою процедурою випробувань транспортних засобів (WLTP).

Тест WLTP має на меті замінити процедуру «Нового європейського циклу водіння» (NEDC) і включить в себе тестування в реальному часі і збільшену увагу до окремих моделей і ліній. Автомобілі, які будуть продані від офіційного представника після 1 вересня, повинні пройти новий тест. Це призведе до зняття з виробництва ряду моделей різних виробників, а також очікуються затримки в поставках. Клієнтам, які хочуть придбати бестселери продажів, доведеться чекати свої автомобілі від чотирьох до восьми місяців.

У компанії Volkswagen помітили, що для будь-якого виробника цей етап буде дорогим. Сам концерн VW зазначає, що втратить більше одного мільярда євро на переобладнанні своїх моделей. Компанія Mercedes-Benz також попередила, що очікує зниження прибутку. Через це кілька моделей були зняті із продажу або відкликані через порушення.

Найвідоміший автомобіль, знятий з продажу, — це VW Golf GTI, який не з`явиться більше в новому поколінні. Випуск Audi SQ5 теж припиняють, а 1,4-літровий TFSI двигун Audi A4 було змінено на 2,0-літровий TFSI з однієї і тієї ж вихідною потужністю.

Чудовий асортимент Skoda Superb тепер має вихідну потужність від 276 к.с. до 268 к.с., а 1,4-літровий двигун TFSI Kodiaq замінено на 1,5-літрову версію.

Peugeot призупинили у травні виробництво 308 GTi 270, і збірка не відновиться до жовтня. Затримки в постачанні можна очікувати із декотрими моделями.

До нових норм готові: Alfa Romeo, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Renault, Ssangyong, Suzuki, Toyota, Vauxhall, Volvo.

Решту марок очікує або масштабна робота або ж вони утримуються від будь-яких коментарів у цій справі.

Джерело: gazeta.ua