10 корисних звичок для автоледіВи вважаєте себе досвідченим водієм? Навіть у такому випадку деякі корисні звички вам не завадять. Адже дорога – є дорога, і дотримання правил – це не просто умовність, а життєво важлива необхідність. Які звички вам знадобляться у вдосконаленні мистецтва водіння автомобілем?

Виробіть у себе звичку пристібатися, причому, змушуйте себе пристібатися відразу, як тільки сідайте за кермо. Це тільки спочатку незручно і не комфортно, але вже через деякий час ви будете робити це автоматично, не замислюючись і не відчуваючи незручностей. Крім того, що це підвищує безпеку, так ще й економія грошей на штрафах!

Намагайтеся тримати обидві руки на кермі. Хоча багато хто вважає, що набагато зручніше покласти праву руку на ручку КПП або на коліна, та ще й лівий лікоть прилаштувати на підлокітник, розслаблено притримуючи кермо знизу, але це ризиковано! У такому положенні ви не зможете швидко і точно зреагувати на велосипедиста, «пірнаючого» з лівого ряду, чи кішку, що вискочила на дорогу. Навіть якщо у вас не було прецедентів, то все одно, у кожного водія, рано чи пізно виникне необхідність швидко крутити кермо. Ось тоді звичка тримати обидві руки на кермі, відволікаючись тільки на перемикання передач, може вас виручити чи навіть врятувати в критичній ситуації!

Корисною може виявитися звичка дивитися в дзеркало при гальмуванні. Всього короткий погляд в салонне дзеркало заднього виду, але ви будете знати, чи не відволікся водій машини, що їде позаду, чи бачить він світлофор, чи встигає гальмувати. І у вас буде можливість просигналити в разі чого! Особливо це важливо при екстреному гальмуванні, коли є ймовірність, що водій відволікся, прикурює, фарбує губи, або розмовляє по телефону. Ви ж ще встигнете ухилитися, чим збережете нерви, час і свою машину!

zhenshhina-za-rulem4-620x264

Хороша звичка, закривши машину, обернутися і подивитися на неї! Багато автолюбителів вміють недбало грюкнути дверцятами, не дивлячись, ввімкнути вже на ходу сигналізацію і піти. Якщо ви візьмете за правило дивитися на машину в момент увімкнення сигналізації, то ви завжди зможете бути впевнені, що машина дійсно закрилася (засвітяться поворотники), а також переконайтеся в тому, що не залишили включені фари. Крім того, цілком імовірно, що ви помітите ще що-небудь, наприклад, залишений відкритим люк, вікна або багажник, забуту на капоті сумку або ще що-небудь.

Від’їжджаючи від заправки, подивіться в бічне дзеркало, з того боку, де у вас бензобак (звичайно праворуч). Навіть якщо твердо впевнені, що зробили все як треба, краще перевірити ще раз. Ви ж самі напевно знаєте безліч випадків, коли залишений в горловині пістолет не тільки ламався сам, а й ушкоджував кузов машини, та ще й провалювався в бак!

Непогана звичка – звертати увагу і запам’ятовувати номери сусідів з автостоянки. З одного боку, це пам’ять тренує, а, з іншого, виручить вас, якщо ви, наприклад, виявите вранці відірваний бампер, вивернуту антену, розбите дзеркало. А та, у вас буде інформація, кого звинувачувати у ваших неприємностях.

Якщо у вас двері в машині не зачиняються автоматично, звикайте блокувати двері, як тільки сіли в машину! Така гарна звичка в деяких ситуаціях може врятувати вам не тільки машину, але і здоров’я, а іноді навіть життя.

Хочете зберегти свою машину? Не провокуйте крадіїв – навіть, якщо ви вийшли на хвилинку, а в машині є пасажири виробіть звичку ніколи не залишати ключі в машині! Ключі в машині – найлегший варіант викрадення!

Якби всі водії мали гарну звичку ніколи не їздити на червоне світло, а також на жовте і на миготливе зелене, можна було б уникнути безлічі аварій. Почніть з себе – виробіть цю корисну звичку!

І, на завершення, якщо ви сіли за кермо, подивіться на себе в дзеркало, посміхніться. Гарний настрій вам допоможе в дорозі. Навіть ваш автомобіль відчує його!

//
// document.write(«»);