Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного ввезення в Україну понад тисячу транспортних засобів, які були розмитнені за підробленими документами.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, дії шахраїв спричинили шкоду державним інтересам на суму понад 7 млрд грн., пише biz.liga.net.

Відзначається, що в ході досудового розслідування було встановлено схема ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. За даними прокуратури, в цій схемі брали участь підприємства-імпортери транспортних засобів, посадові особи митних органів ДФС, суб’єкти господарської діяльності, а також підприємства реального сектора економіки.

«В ході розслідування доведено причетність до скоєння вказаних злочинів двох посадових осіб митних постів Волинської митниці ДФС, які були затримані 19 жовтня 2018 року в порядку ст. 208 КПК України«, – повідомили в прокуратурі.

Затриманим особам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання останнім заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, додали в Генпрокуратурі.

За даними ДФС, з початку 2018 року в Україну було завезено 146,8 тис. транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією в режимі «транзит», і 465,9 тис. авто – в режимі «тимчасового ввезення». З тих автомобілів, які були ввезені в режимі «транзит» – 57,9 тис. – з порушенням терміну перебування. Статистики з тимчасового ввезення поки немає.