За автомобілі з іноземною реєстрацією та порушеними строками транзиту притягуватимуть до адміністративної відповідальності, пише Коментарі.

Про це заявили в Державній фіскальній службі, коментуючи рішення Верховного Суду України про визнання законним користування власним автомобілем на іноземній реєстрації, який був ввезений в режимі «транзит», та митне оформлення авто поки що не закінчено.

У ДФС зазначили, що це рішення стосується окремого випадку і не поширюється на всіх власників авто на єврономерах.

«Жодним чином це рішення не може бути підставою для звільнення від відповідальності інших осіб за порушення строків транзитного ввезення транспортних засобів», – зазначили у фіскальному відомстві.

У ДФС додали, що у разі встановлення факту порушення строків транзиту є всі підстави для встановлення ознак правопорушення, передбаченого статтею 485 Митного Кодексу України, та складання протоколу.

“Так, санкцією статті 485 МК України за використання товарів, щодо яких надані пільги зі сплати митних платежів, в інших цілях, ніж ті, у зв’язку з якими були надані такі пільги, передбачено накладення стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300% несплаченої суми митних платежів», – сказано в повідомленні.