Верховний суд України своїм рішенням жодним чином не розв’язав проблему автомобілів на єврономерах. Про це заявив в ефірі каналу “Еспресо” народний депутат, секретар Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, пише УНІАН.
“Суд визначив, що ввезення в порядку тимчасового ввезення жодним чином не створює правопорушень, тому що це не передбачено Митним кодексом. Але це не вирішує проблеми”, — підкреслив нардеп.
На думку Вінника, вирішувати проблему «євроблях» треба не суто шляхом обмежень чи нових норм розмитнення. “Моя пропозиція ґрунтувалася на стягненні щорічної плати за користування українською інфраструктурою. Умовно, 200-300, можливо, 400 доларів на рік. Без вимоги зворотного виїзду авто продовж року. Абсолютно офіційно. Так бюджет би отримав щорічно до 10 млрд грн на ремонт доріг. Водночас люди відчували б себе захищеними”, — підкреслив нардеп.
“Україна є частиною європейського суспільства, й, на мій погляд, це треба розглядати не у контексті якихось адміністративно-обмежувальних заходів. Так само не зовсім вірним буде питання розмитнення, тому що тут є очевидний конфлікт інтересів. Власники «євроблях» хочуть дешевше, а держава хоче справедливості у відношенні тих, хто розмитнив свої авто у той спосіб, який передбачений законом”, — пояснив Вінник.