Автовиробник Volvo і китайський Інтерет-гігант Baidu об’єднують свої сили для розробки автомобіля з автопілотом четвертого рівня автономності, пише НВ.

Volvo буде відповідати за автомобільну платформу, а Baidu буде розробляти програмне забезпечення, повідомляє агентство Bloomberg.

«Ідея полягає в тому, щоб розробити автомобіль: ми надаємо автомобілі, їх частина — програмне забезпечення», — сказав президент і генеральний директор Volvo Car Group Хакан Самуельсон.

За словами Самуельсона, безпілотні автомобілі нового типу не обов’язково будуть виглядати так само, як звичайні приватні авто. Угода має на увазі, що створювані компаніями автомобілі будуть повністю електричними і призначені для використання в якості безпілотного таксі.

Мета компаній полягає в розробці безпілотних автомобілів четвертого рівня автономності. Такий автомобіль здатний пересуватися повністю автономно, а водієві не потрібно стежити за дорогою і перехоплювати управління навіть в складних ситуаціях.

Китай є найбільшим автомобільним ринком в світі, очікується, що він буде грати домінуючу роль на світовому ринку автомобілів з автопілотом. За даними McKinsey & Co., компанія Volvo повідомила, що до 2030 року ринок автономних транспортних засобів в регіоні досягне $500 мільярдів доларів.

Раніше повідомлялось, що компанія Volvo буде використовувати комп’ютер NVIDIA Drive AGX Xavier з підтримкою штучного інтелекту для своїх автомобілів наступного покоління. Старт виробництва нових Volvo очікується на початку 2020 років.

На старті будуть доступні можливості рівня автономності 2+. Такий автопілот допоможе дотримуватися обраної смуги руху або виконувати екстрене гальмування. NVIDIA заявила, що її програмне забезпечення здатне відстежувати рухи голови і очей водія.