Останньою вимогою “євробляхарів” є те, щоб акциз на розмитнення авто на іноземних номерах був не більше 100 євро.

Про це в ефірі “Прямого” розповіла голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

“Мені здається, що вони ще не знали, що буде таке лояльне рішення комітету, яке було озвучене 6 листопада на останньому засіданні комітету і спланували так акцію. Тому що вони порахували все що було запропоновано, навряд чи вони би вийшли. Але вчора я почула нові запити від них, що все влаштовує, та не влаштовує. Тепер наша остання вимога, щоб акциз був 100 євро, не більше. Одна така сума, яка ні від чого не залежить і на будь-яке авто”, – повідомила вона.

Южаніна відзначила, що є межа того, що країна може.

“Тому мені здається, що сьогодні, в разі прийняття у другому читанні і в цілому двох проектів законів, ми зможемо почати вирішувати проблему і через шість місяців будемо бачити наскільки якісно будуть імплементовані ці закони”,- розповіла Южаніна.

Ніна Южаніна переконана, що ні в якому разі не можна говорити, що прийняття цих законів є поступками євробляхерам.

“Це зміна системи оподаткування, зміни ставок акцизного податку з авто, тільки легкових авто для всіх громадян України, які використовують такі автомобілі, які хочуть ввести автомобілі. І взагалі для всіх авто і нових в тому числі. Тому такі зміни це не поступки євробляхарам, а зміна системи оподаткування і зниження ставок акцизного податку”, – розповіла Южаніна.

Нагадуємо, що народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна запропонувала парламенту ухвалити проект закону, який передбачає низку економічних стимулів при розмитненні автомобілів з європейською реєстрацією.