За даними митниці, наразі в Україні понад 350 тисяч нерозмитнених авто. За неофіційними підрахунками, таких машин вже більше ніж мільйон. Користуючись прогалинами в законодавстві та відсутністю протидії сірим схемам з боку державних органів, країну наповнили машини на європейських номерах, пише ICTV.

Прийняті парламентом зміни до Податкового законодавства змінюють всю систему оподаткування акцизом імпорту легкових автомобілів в Україні. Євробляхери вимагали, щоб акциз взагалі скасували або щоб він рівнявся кільком сотням євро, щоб повне розмитнення автомобіля коштувало в рамках 500 євро. До таких показників депутати й близько не наблизилися, при цьому все ж таки суттєво знизили акциз, порівняно з існуючими показниками. Згідно з прийнятими законопроектами, базова ставка акцизу буде дорівнювати 50 євро для бензинових автомобілів з двигуном об’ємом до 3 літрів та 75 євро – для таких самих дизельних авто. Ця ставка помножується на коефіцієнт об‘єму двигуна і віку автомобіля.

Також не можна забувати, що при розмитнені авто сплачується не лише акциз, а й ПДВ, ввізне мито та збір до Пенсійного фонду. Розглянемо кілька прикладів розмитнення найбільш ходових авто за новими нормами. Так для бензинового Opel Vectra 2003 року випуску з об’ємом двигуна 1,8 літрів усі податки складуть майже 2200 євро при вартості автомобіля у 2000 євро. Розмитнити Audi A4 2003 року з дизельним мотором у 2,5 літрів обійдеться більш ніж 4,5 тисячі євро, при тому що сам автомобіль коштуватиме 4 тисячі євро. Одним словом, зовсім не те, чого вимагали євробляхери. Насамперед їм не подобається коефіцієнт віку автомобілю, через що розмитнення старого авто виходить надто дорогим. Тому й готові продовжити протести.

«Зробили таким чином, що для автомобілів, які вироблені в 2017-2018 році, повні митні платежі складуть близько 40% від вартості авто, а для автомобілів, які вироблені у 2002-2003 році, тобто найдоступніших, платежі складуть близько 150-200% від вартості», – каже співзасновник «АвтоЄвроСила» Олександр Чернявський.

Парламентарі для вже ввезених блях навіть пропонують пільгові умови. Протягом 90 днів після набуття чинності закону власники євроблях зможуть розмитнити його з 50% знижкою. Незважаючи на це, євробляхери збираються продовжувати їздити на автомобілях без української реєстрації. Та і як їм їх розмитнити, якщо для цього потрібен власник авто, а більшість бляхерів мають лише довіреності від іноземців, які позавозили сотнями ці автомобілі на територію України?

Щоправда, їзда на блясі тепер може влетіти в копійчину. За новим законом, штрафи для євробляхерів мають значно зрости. Автомобіль, який за документами проходить як транзитний або тимчасово ввезений, не можна буде передавати у володіння третім особам. Штраф за це – 34 тисячі гривень. Користуватися такими автомобілями у комерційних цілях, наприклад працювати у таксі, теж не можна. Штраф – від 8,5 тисяч гривень до навіть позбавлення права керування на 1 рік та оплатного вилучення авто за рахунок порушника. За їзду на простроченій блясі, термін транзиту або тимчасового ввезення якою минув, – до 170 тисяч гривень. Тобто, по факту, штрафувати за таких підстав можна буде ледь не кожного другого-третього євробляхера в Україні, але чи захочуть державні органи це робити – питання відкрите.

Ті українці, які тільки збираються ввезти автомобіль з-за кордону, причому відносно новий – від нових правил виграють, впевнені експерти. Але в гонитві за дешевими авто всі випустили один момент – нові закони скасовують будь-які екологічні запобіжники для ввезення авто в Україну. Нині офіційно ввезти і розмитнити можна лише автомобілі, які відповідають екологічному стандарту Євро-5, тобто не старіші ніж 2010 року випуску. За новими законами, можна ввезти, все що завгодно, будь-який мотлох. Експерти вже прогнозують, що таким чином Україна перетвориться на справжній могильник для старих європейських автомобілів.