Стара приказка говорить, як їздите ви, стільки буде жити ваш автомобіль. Автовласників стає все більше і більше, і багато сімей мають 2 або більше машин. Мало розуміти, як працює машина, потрібно ще зрозуміти, як зробити так, що б машина працювала безперебійно, пише autodriving.net

Самі того не усвідомлюючи багато водіїв калічать свою машину.
Я хотів би розповісти тут про деякі речі, які люди роблять кожен день абсолютно забуваючи про наслідки.

1. Заміна масла. Моторне масло є життєво важливим компонентом у вашому автомобілі. Деякі люди помилково вважають, що якщо в машині 5 літрів масла і вони його налили, то немає сенсу міняти або перевіряти рівень масла тривалий час. Це помилково. Масло з часом погіршується, крім того, воно може просочуватися з двигуна. І може вийти так, що за кілька місяців при інтенсивній експлуатації, двигун втратить кілька літрів масла, що може призвести до серйозної поломки двигуна. За статистикою, низький рівень масла у двигуні більш ніж в 70% автомобілів.

2. Неправильний тиск в шинах викликає додаткове підвищення температури в шинах через додаткове тертя об дорогу. Автомобіль починає витрачати додаткове паливо, при цьому подовжується гальмівний шлях.

3. Для тих, у кого стоїть турбіна на двигуні. Велика помилка не давати турбіні охолонути. Турбіна обертається на 200.000 об/хв і дуже сильно нагрівається. При відключенні двигуна масло перестає надходити в турбіну, а при сильній температурі турбіни це дуже небезпечно!

4. Водіння взимку на непрогрітому автомобілі. Ваш двигун піддається найбільшому ризику пошкодження, коли він не прогрітий і холодно на вулиці. Процес згоряння бензину не стане ефективним, поки двигун досягає своєї робочої температури. Крім того, маслу потрібен якийсь час, що б змастити двигун. Найкраще прогріти машину близько хвилини, потім їхати на низьких оборотах і тільки коли температура двигуна буде робочою — їхати на повному режимі.

5. Водіння на високих обертах. При водінні на високих обертах двигун перебуває під величезним напруженням і його компоненти рухаються на дуже швидкій швидкості, що призводить до їх передчасного зносу. Не сідайте за кермо, коли стрілка тахометра заходить на червону зону! Нормальне водіння — це водіння в межах 3-4 тисячі обертів.

6. Рука на важелі перемикання передач. Багато людей роблять це, не усвідомлюючи, що це може викликати передчасний зношення передач. Рукоятка МКПП підключена безпосередньо до коробки передач тому найменший тиск передається на важіль перемикання передач і на коробку. Цього достатньо, щоб заподіяти знос МКПП.

7. Утримання педалі зчеплення. Часта помилка водія — це утримання зчеплення і тримання машини на швидкості на світлофорі. Це призводить до підвищеного зносу самого зчеплення і підшипника. Зрештою зчеплення почне пробуксовувати і вийде з ладу завчасно.

8. Неправильний вибір передачі. Ніщо так не збільшує навантаження на двигун, як водити машину на неправильній передачі. Занадто висока і занадто низька передача можуть пошкодити двигун.

9. Брудна машина. Хочете, що б ваша машина швидше стала покрилася корозією — не мийте її, особливо взимку. Бруд, сіль, хімікати потрапляють на тріщини, відколи, подряпини починають роз’їдати фарбу на машині. Краще мити машину 2-3 рази на місяць і полірувати її захисним поліруванням як мінімум 2 рази на рік.

document.write(«»);