МТСБУ збирається збільшити кількість виплат по ОСАГО, а слідом за цим і вартість полісів. 

Про це пише газета «Вести». Моторне (транспортне) бюро України направило в Нацкомфінпослуг для узгодження з Нацкомфінпослуг свої пропозиції.

Нові ліміти можуть ввести вже з 1 квітня нинішнього року. Зараз максимальна виплата за шкоду, заподіяну майну, становить 50 тис. грн, а за шкоду життю і здоров’ю потерпілого — 100 тис. грн. Однак ліміти не переглядалися з 2010 року. На думку МТСБУ їх потрібно підвищити мінімум в два рази. Страховики не приховують, що наступним кроком буде збільшення вартості поліса страхування.

«В цілому можна сказати, що даний крок з боку МТСБУ — необхідність, викликана нинішніми реаліями, це крок, який потрібен для забезпечення необхідного рівня страхового захисту по ОСАГО. І важливо розуміти, що у зв’язку із зростанням лімітів необхідно також відповідне підвищення вартості самого поліса автоцивілки. Без останнього страховикам буде складно витримати таке завантаження », — цитує видання начальника управління страхування транспортних ризиків СГ« ТАС »Наталію Луценко.

Точне підвищення вартості автоцивілки в Україні поки невідомо, але страховики розраховують на збільшення в межах 50%. Тобто середня ціна поліса для легкового авто з об’ємом двигуна 1,6 л в Києві зросте з 1020,60 грн. до 1530,90 грн. document.write(«»);