Уряд виділить мільярд на ремонт доріг

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів виділити один мільярд гривень «Укравтодору» на ремонт доріг. Про це він заявив на селекторній нараді у Держкомісії з надзвичайних ситуацій.

За словами Яценюка, дороги потрібно невідкладно привести до мінімального рівня безпеки. «Ці гроші є», — зазначив він.

Крім того, прем’єр звернувся до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з проханням проконтролювати використання коштів.

«У нас десять ям записують, а на сто ям списують. Це треба змінити», — сказа Яценюк.

В свою чергу міністр інфраструктури зазначив, що ЕБРР і Світовий банк готові виділити гроші на ремонт українських доріг.

«Вони готові виділити гроші на ремонт наших доріг, але вимагають держгарантії. Яценюк сказав, що уряд готовий надавати їх (держгарантії – ред.), — сказав Пивоварський.

Прем’єр також назвав неприпустимою ситуацію з безпекою на дорогах в України і закликав керівництво Міністерства внутрішніх справ і Міністерства інфраструктури вжити необхідних заходів для підвищення рівня безпеки на дорогах.

«Я подивився статистику – на 22% в 2014 році підвищилась смертність на дорогах. Це неприпустимо», — сказав Яценюк.

Він також закликав зробити все необхідне для того, аби в Україні не повторювались трагедії, подібні до тієї, що сталася сьогодні в Полтавській області.

«Сьогодні сталася страшна трагедія на трасі в Полтавській області. Сім осіб загинули, дев’ятьох тяжко поранено в результаті ДТП – зіткнення вантажівки з пасажирським автобусом. Обидва транспортні засоби не мали відповідної техдокументації і були переобладнані без відповідних дозволів», — сказав Яценюк.

document.write(«»);