У Великобританії шахраї за останні дні обдурили кілька десятків довірливих водіїв. Використовуючи нескладну схему — «тиснути на жалість», вони виманили гроші з чуйних громадян, що зупинилися допомогти, колегам, які потрапили у біду.

У Великобританії, на автомагістралях M4, M40 і M25 за останні п’ять днів сталося 26 випадків шахрайства на дорогах. У всіх інцидентах шахраї, одягнені, як повідомляє місцева поліція, в «бездоганні ділові костюми», стояли на узбіччі поруч з автомобілем. Зупиненим автомобілістам вони повідомляли, що у них закінчився бензин, а їм потрібно терміново потрапити до місця призначення. У ряді випадків злочинці говорили, що у них нібито померли родичі і необхідно терміново приїхати додому. Після нескладного обману слідувало прохання виручити грошима на бензин, а натомість пропонувалися золоті вироби.

А далі, чуйні добрі люди виявляли, що ювелірні вироби були виготовлені з «циганського» золота.

Представник автомобільної асоціації Великобританії зазначив, що ця нескладна схема давно використовується на дорогах континентальної Європи.

«Можна, звичайно, говорити про те, що якщо люди настільки дурні, що вони самі віддають гроші, то вони цього заслуговують», зазначили в АА, порекомендувавши при цьому автомобілістам ввічливо відповідати відмовою на подібні «розводи» і, від’їхавши на деяку відстань, терміново дзвонити в поліцію.

document.write(«»);