1685_unian_zapravka_euro_548195_d40fc

На третину поменшало клієнтів на вітчизняних АЗС. Власники кажуть, що це сталося через стрибок курсу долара, який і підняв ціни на пальне. Водії порахували, що їздити на газі дешевше, навіть враховуючи витрати на переобладнання. Відтепер на СТО – черги на три місяці.

Переобладнати авто на газ коштує не менш ніж 10 тисяч гривень. До того ж, потрібно виготовити новий технічний паспорт. Це ще як мінімум 350 гривень. Водії впевнені, що такі витрати окупляться всього за рік.

«Трошки економія по коштах. Бо якби не було, зараз ціна між газом і бензином має різницю. Та наскільки я знаю, це чистіше для екології», – переконаний власник машини Володимир.
Водії розповідають, що газових заправок значно менше, ніж бензинових. Проте сьогодні вже вдвічі економніше їздити на газі.

«Якщо взяти ціну бензину в близько 25 гривень, то ціна на газ становить від 12 до 14 гривень. Навіть за умов, коли автомобіль п’є більше газу ніж бензину, то в різниці вартості все одно вийде суттєва економія», – запевняє власник СТО Анатолій.

Фахівці кажуть, що сучасні технології дають змогу перевести на газ чи не будь-який автомобіль – від старих до найновіших марок. Ціна послуги залежить не лише від обладнання, а й від марки машини. Спеціалісти пояснюють, що чим простіша система живлення, тим дешевше обійдеться встановлення.

Аби перейти на газовий двигун, чекати довго не доведеться. Від кількох годин до двох днів. Єдине, що доведеться змінити в машині, то це облаштувати новий бак для газу. Він може бути на місці запасного колеса, проте для кожної автівки є свій варіант.

document.write(«»);