volkswagen-kalugaЧерговий автогігант почав згортати виробництво на своєму російському підприємстві.

 

Росія втрачає автомобільну галузь. Міжнародні компанії одна за одною згортають виробництво в країні.

Буквально днями Audi відмовилася від складання в Калузі трьох моделей – Q5, Q7 і A7. Поки що німці продовжують збирати в Росії два представницьких седана – A6 і A8.

Audi далеко не перша автомобільна компанія, яка почала згортати російське виробництво. Про зупинення конвеєрів вже заявили такі виробники, як Peugeot, Citroen, Mitsubishi, Volvo, Nissan і Renault.

Renault згорнула випуск на заводі в Москві моделей Koleos і Latitude. Nissan відмовився від російського складання моделей Infiniti .

Шведському концерну Volvo в Калузі належить завод з виробництва вантажівок – Volvo Trucks. З початку цього року підприємство також зупинено. «До відновлення виробництва клієнти будуть отримувати автомобілі з європейських заводів Volvo», – повідомили в прес-службі компанії.

Також з кінця минулого року в Калузькій області конвеєри зупинило ще одне підприємство – «ПСМА Рус». Завод випускав автомобілі Peugeot, Citroen і Mitsubishi.

Закрити на деякий час виробництво в Санкт-Петербурзі зібралася і американська General Motors. Раніше в компанії повідомляли, що відправлять «на перекур» своїх співробітників в Росії з 23 березня по 15 травня.

Думають, як боротися з російською кризою і представники Ford. Що робити з заводом в Ленінградській області ще точно не вирішили, але вже знають, що звільнять близько 700 осіб.

Головна причина, по якій в Росії закриваються автозаводи, – обвал продажів нових автомобілів. Тільки в лютому цього року російський авторинок просів на 38%.

document.write(«»);