В Україні власники «євроблях» починають все активніше перереєстровують автівки. При цьому, є й ті хто не планують змінювати єврономери, або взагалі вивозять «євробляхи» до Польщі, щоб залишити їх там назавжди, пише ТСН.

У пунктах проходження експертного огляду та відділах митного контролю все ж збираються черги. Водії оцінюють авто, дізнаються деталі процедури розмитнення, або приїхали уже безпосередньо позбутися від єврономерів. При цьому, автомобілісти нарікають, що перереєстрація все одно обходиться дорого.

Митники розповідають, що отримати українські номери для «євроблях» людям заважає не лише розмір митних зборів, а ще й відсутність документів.

Натомість деякі власники «євроблях» зовсім не планують розмитнювати авто. Так, кермувальник 17-річного легковика Кіа готується оскаржувати у суді рішення про шалені штрафи, а авто обіцяє перереєструвати коли введуть більш доступний податок. Водій вірить, що закон повинен бути на його стороні.

Проте деякі власники «євроблях» не чекають, коли їм випишуть драконівські штрафи за нерозмитнене авто. Люди переїжджають україно-польський кордон та просто залишають автомобілі. Так, на парковках супермаркетів у Польщі неподалік від кордону можна побачити десятки «євроблях», які залишають українці.