Отже, якийсь новий автомобіль зараз можна купити в Україні за суму до 200 тис. грн?

1. Saipa Tiba доступна за ціною від 128 800 грн. Це седан клас, який вже в базі оснащується кондиціонером (а ось за АБС вже потрібно доплачувати). Автомобіль власної розробки компанії, з використанням деталей від KIA. Як поведе себе автомобіль в наших умовах, покаже час, продажі стартували тільки в кінці минулого року. Але безсумнівно ціна – його сильна сторона. Дистриб’ютором виступає компанія «Богдан – Автотрейд».

Продукція ЗАЗ завжди відрізнялася доступністю, але в наше цінове обмеження потрапляє тільки Zaz Sens (від 133 тис грн). Lanos, Forza і Vida вже дорожче.

Впритул потрапляє в наш огляд (ціна від 149 тис. грн.) вже архаїчна Daewoo Nexia ( копійований Opel Cadet зразка 1981 р.) узбецького виробництва. Той випадок, коли «багато автомобіля за невеликі гроші»

У зв’язку із зростанням цін серед китайських автомобілів вибір практично зник. Наприклад, дитина BYD F0, практично точна копія Toyota Aygo (відмінності тільки в головній оптиці і задніх ліхтарях). Ціна – від 149 990 грн.

З натяжкою можна розглядати і Lada Granta (ціна 150+ тис. грн), російського виробництва. Гранту замінила в модельному ряді ВАЗа відразу три автомобіля -2107, Samara і Kalina. Початкова комплектація сама спартанська.

Як бачимо, ситуація на ринку доступних автомобілів також не райдужна – пропозицій набагато звузилося навіть порівняно з минулим роком. Адже ще недавно за цю суму можна було придбати навіть чистокровного «європейця» Peugeot 107 або добре оснащений Geely класом вище. Залишається або «затягнути пояси» і таки накопичити на свій новий автомобіль, або відкласти покупку взагалі. Адже рано чи пізно ситуація зміниться на краще, і до нас прийде економічна стабільність. І кожен бажаючий зможе придбати свій новий автомобіль. Нехай і не найдорожчий.

document.write(«»);