У міській раді Перемишля повідомляють про те, що починаючи з минулого четверга до них почали звертатися сотні українців із наміром зняти свої автомобілі з обліку, які були у співвласності із громадянином Польщі. Такі машини нещодавно ще називали «пересічками», які заїжджали в Україну на п’ять днів, пише mukachevo.net.

Тепер процедура така. Українець шукає поляка, який є співвласником і просить його відмовитися від автомобіля. Далі у міській раді цю машину знімають з обліку і видають тимчасові червоні номера. У Перемишлі зареєстровано близько десяти тисяч автомобілів, якими володіють і поляк, і українець. А рекордсменом у цьому місті є поляк на якому зареєстровано три тисячі таких автомобілів.

Зняти авто з обліку також не дешеве задоволення. Поляки за свої послуги беруть по 400 злотих (3 тисячі гривень). Слід зауважити, що поляки не поспішають відмовлятися від своїх автівок, а вимагають за це кошти, тож багато українців не бачать сенсу у переоформленні своєї автівки, адже більшості з них понад п’ятнадцять років.

Стосовно долі тих автівок, які українці не можуть зняти з обліку, то тут поляки користуються цією можливістю і пропонують за «євробляхи» смішні ціни, а це зменшення вартості майже у половину. Цю інформацію також підтвердили у міській раді Перемишля.