Британська компанія Warranty Direct, що надає продовжену гарантію на старі автомобілі, опублікувала рейтинг надійності моделей європейських марок. Середній вік авто які потрапили в список – п’ять років, на одометрі – 50 тис. Миль (80,5 тис. Км). За ключовий показник британці взяли індекс, що враховує частоту поломок, вартість і тривалість ремонту. Чим менше цей показник, тим вище надійність. Висновки в Warranty Direct зробили на основі вивчення наявних в базі даних компанії «історій хвороби» 50 тис. машин.

Список найнадійніших автомобілів очолив Vauxhall Agila (в інших європейських країнах Opel Agila). Всупереч очікуванням, в Топ-10 потрапив тільки один істинний «німець» – Volkswagen Lupo, який, судячи за індексом, виявився втричі менш надійним, ніж зібраний в Британії Opel.

Десятка автомобілів, що завдають найменше неприємностей своїм власникам, виглядає наступним чином:

Без імені

Фахівці Warranty Direct з’ясували також, які автомобілі з пробігом можуть більше інших засмучувати власників різного роду неполадками і поломками. «Антирейтинг» очолив Audi RS6. Виявилося, що спортивний автомобіль має «звичку» ламатися щонайменше раз на рік. Як не дивно, серед п’яти найбільш ненадійних європейських моделей чотири представляють німецькі бренди.

Найбільш ненадійні європейські моделі з пробігом:

Без імені1

document.write(«»);