У ці непрості часи автомобільні злодії згодні красти машини не тільки цілком, але і по частинах. Фари, диски, номери – подивимося, що користується у зловмисників найбільшим попитом, пише autodriving.net.

Номерні знаки

Всього за пару років злодійство автомобільних номерів перетворилося на справжню епідемію вітчизняних міст. У Росії, наприклад, проблему постаралися вирішити радикальними законодавчими поправками. Влітку минулого року за крадіжку реєстраційного знака була введена кримінальна відповідальність з покаранням аж до позбавлення волі на чотири роки. В Україн, за крадіжку номерного знака такої відповідальності не передбачено. Сьогодні номера крадуть значно рідше, але повністю проблема так і не пішла. Щоб не попастися на розводку зловмисників, кожен автовласник тепер може отримати кілька ліцензійних копій реєстраційного знака своєї машини – причому ніяких довідок для цього не потрібно, достатньо документів на автомобіль.

Шини і диски

2_36

Почастішали випадки крадіжок дисків і шин з припаркованих на вулиці автомобілів. Така тенденція спостерігається в усіх українських містах. Як кажуть правоохоронці, подібного роду крадіжок не було з дев’яностих. Цікаво, що частіше за всіх жертвами «колісних» злодіїв стають власники японських машин. Існує тільки один спосіб, щоб убезпечити свій автомобіль від такого посягання – парковка в безпечному місці. Будь то гараж або паркувальний майданчик з охороною, туди викрадачі точно не сунуться.

Ковпаки

3_34

Крадіжка фірмових ковпаків коліс навряд чи може заподіяти серйозні незручності автовласникові. І, тим не менш, дрібниця, але неприємно. Хоча й сам автомобільний злодій навряд чи розраховує на великий дохід від збуту краденого – комплект старих ковпаків навіть найпрестижнішого автомобіля коштує всього кілька сотень гривень. Напевно, єдине, що штовхає несвідомих громадян на цей злочин – механічна простота виконання. На всі ковпаки у шахрая без всяких інструментів піде не більше трьох хвилин. Так що якщо ви дуже тепло ставитеся до фірмових ковпакам свого автомобіля, можете прикріпити їх болтом до маточини колеса – з цим злодії точно возитися не стануть.

Відеореєстратори і навігатори

У дев’яностих і початку двохтисячних найпопулярнішим об’єктом викрадення з салону автомобіля була магнітола. Магнітоли нового покоління, як правило, дуже міцно вшиті в центральну консоль, тому злодіям доводиться шукати щось інше, що погано лежить. А погано лежать, в основному, відеореєстратори і навігатори, необачно залишені власником прикріпленими до лобового скла. Щоб не привертати лиходіїв, девайси краще не залишати на видному місці, ховати в бардачок, або взагалі забирати додому. Те ж саме відноситься і до інших цінних речей в салоні машини.

Фари

5_21

В останні роки часто можна побачити, що на красивому дорогому позашляховику начебто Porsche Cayenne або Volkswagen Touareg «не вистачає» фар. При цьому бездоганний стан бамперів і капота явно натякає, «справа не у вчорашній аварії». Так вже вийшло, що фари з цих машин знімаються дуже легко – система засувок дозволяє витягнути фари буквально за кілька секунд без інструментів. І, на відміну від ковпаків, фари дійсно коштують грошей – власники «Кайенн» знають, що одна пара обійдеться в 30-40 тисяч гривень. Досвідчені радять допрацьовувати промахи виробника: підійдуть додаткові кріплення, індивідуальна гравірування фар або «підведена» до фар сигналізація.

document.write(«»);