Техніка

Блискавичний розворот переднім ходом на 180 градусів виконується при швидкості 40 км/год, а на 360 градусів при 80 км/год. Це якщо робити розворот на сухій дорозі. На слизькій швидкість може бути менше. Весь розворот відбувається на нейтральній передачі, без газу і гальма. (Гальма можуть невчасно зупинити обертання або кинути машину вбік).

Як робити поліцейський розворот

 

 

«Перед розворотом треба швидко повернути кермо приблизно на чверть оберту вправо. Потім ще швидше — на півоберта вліво і одночасно ручник», — пояснює експерт з автокерування. Включаючи ручник, ви блокуєте задні колеса, і тільки за рахунок занесення автомобіль йде в обертання.

Кнопку ручника обов’язково потрібно тримати натиснутою, щоб його не блокувати і, щоб можна було б його легко відпустити до того, як автомобіль повернеться на 90°. Після цього кермо потрібно поставити прямо.

Тонкощі

Такий розворот можна виконувати на будь-якому автомобілі, у якого добре блокуються задні колеса. Тип приводу значення не має. Щоб зберегти гуму, асфальт можна полити водою. Тиск у шинах збільшують на 0.2 атмосфери, застраховуючись тим самим від разбортування колес. АБС не заважає. А систему DSС доведеться вимкнути. Для тренувань треба вибрати абсолютно рівну ділянку дороги, де немає інших автомобілів, перехожих та будівель. document.write(«»);