Експерти прогнозують зростання цін на пальнеЦіни на пальне після істотного стрибка місяць тому, значно знизилися. Однак експерти стверджують, що вже формуються передумови для зростання цін, тому саме час запастися пальним з лишком, — інформує «Преса України».

За словами директора НТЦ «Психея» Сергія Сапегіна, за період з 20 по 27 березня, ціни на пальне на українських АЗС знизилися.

Вартість бензину впала малопомітно всього на 0,1%. Найдешевший бензин А-92 на рівні 17,9 грн/л був зафіксований в Сумській області, бензин А-95 — 18,9 грн/л в Житомирській, Київській, Кіровоградській, Хмельницькій областях та в столиці.

Дизельне паливо євро за тиждень подешевшало істотніше — на 1,9%.

Але більше всього власників автомобілів ринок порадував зниженням цін на газ (суміш пропан-бутанова технічна), що за тиждень став дешевше на 9,3%.

Але експерти стверджують, що ціни на паливо незабаром почнуть рости. Для цього існує чимало передумов:

— нездатність НБУ «утримати курс на рівні 22 грн/$»;

— зростання світових нафтових котирувань з $55-56 до $58-59/бар; як наслідок — подорожчання цистернових партій ввезеного в Україну бензину на 7-9% за минулі сім днів;

— збільшення попиту на паливо, в першу чергу дизельне, у зв’язку з веденням весняних польових робіт.

Отже, експерти радять запасатися паливом вже зараз.

Нагадаємо, що за останні 3-4 місяці на 60% збільшилася кількість автовласників, які звертаються на СТО з проблемами паливної системи. Це безпосередньо пов’язано із збільшенням обсягів підробленого палива на українських АЗС.

document.write(«»);